Kommentar till fotona från Trädgården p� Lyngby Prästgård

Kommentar till fotona från trädgården p�
LYNGBY PRÄSTGÅRD


En brasklapp orsakad av kommentarer jag fått med utgångspunkt från fotona p� sidan:
Det känns som om jag kanske gett en förskönande bild av trädgården.
Trädgården är inte perfekt. Jag har riktat objektivet mot det, som jag uppskattat.
Och jag har verkligen njutit av trädgården alldeles speciellt i år, s� därför är det extra roligt att dela med mig av den.
Sanningen är, att vi under drygt 10 år låtit trädgården förfalla pga. omständigheter, som vi inte kunnat påverka och vi trodde s� sent som i fjor, att vi inte skulle kunna rädda den igen och var p� god väg att flytta. Bitvis var trädgården en ogenomtränglig djungel och vi såg framför oss grävskopan som enda möjligheten att röja upp.
Med förändrade förhållanden började vi i fjor försiktigt att försöka rädda det, som vi trodde förlorat för alltid. Under vår och sommar i år, har vi fortsatt och vi har arbetat som galningar. Och när jag sträckte p� ryggen såg jag p� trädgården med den nyförälskades ögon. Jag tyckte, att den var s� vacker, att det nästan gjorde ont. Och det är det jag såg d�, som ni ser p� bilderna.
Men det finns givetvis en annan verklighet ocks�: Igenvuxna rabatter. Nedsågade självsådda askar, almar och lönnar, som vi inte hann eller orkade spetta upp rötterna p� och som under sommaren fortsatte att skjuta nya skott i massor. Trasiga spaljékonstruktioner. Dammar, som behövs renoveras eller rensas osv. Men det var inte det jag såg. Inte det jag ville se eller vill minnas nu. Inte det jag ville visa.
Jag hoppas förstås, att vi ska f� fortsatt arbetsro, s� vi kan återställa ocks� resten av trädgården�Min tanke med fotosidorna var, att jag skulle hålla dem fria från kommentarer. Jag ville, att man skulle kunna beskåda och förhoppningsvis njuta av trädgården utan att behöva störas av mitt pladdrande. (Fast ibland har jag inte kunnat avhålla mig från kommentarer och enstaka växters namn medan andra förblivit namnlösa.)

Min avsikt är, att jag ska bygga ut sidan med ett Trädgårdens A-� med information, fakta och bilder om allt från Arbetet till Örtagården. Och d� kommer bl.a. växterna att presenteras ordentligt.

(Här finns:
En kort beskrivning av Trädgården.)
Jag hoppas, att ni får en trevlig stund hos oss. Om någon hittar något, som kan inspirera är det roligt. Är det något ni undrar över eller vill kommentera, s� skriv gärna en rad i Gästboken (öppet eller som privat meddelande) eller skicka ett mail (adressen finns under Kontakt).

Samtliga foton p� sidorna tillhör mig.
Kontakta mig om du vill låna eller använda något.


Eva
Trädgårds-, hund- och hemsidesskötare