Om Karru - försök till beskrivning:

Karru är en helt igenom läcker, ljuvlig, urmysig och bedårande liten tik.. Go och fin, bråkar eller surar aldrig.

Söt att titta p� , behaglig att umgås med och vansinningt rolig att jobba med!

Hon gör ocks� intryck p� de flesta, som ser henne i aktion och de positiva omdömena är många. Ett av de kanske finaste sagt av en guru inom sökvärlden efter att ha sett Karru p� träning: 'Det är en  bra briard du har!* Efter att ha tränat tillsammans en helg ändrat till: *Det var fel!

Det är en  riktigt, riktigt  bra HUND du har.*

Karru har en FANTASTISK ’av- och påknapp�. Märks knappt inomhus eller när man inte gör något med henne men är vips med p� noterna, s� fort minsta tecken ges, att något är p� gång. Dvs. synnerligen balanserad och lika fokuserad vid arbete. Älskar att jobba � vare sig det handlar om lydnad eller bruks (eller bara tramsiga nonsensuppgifter som att g� som en björn, städa, stänga lådor ed). Har mycket motor och ger aldrig upp. Hon är träningsnarkoman (som matte) men accepterar utan knot om jag inte har tid. Är dock lite känslig och avskyr att göra fel. Hon är  ocks� lite vek, men det bidrar ju sannolikt ocks� till att hon är s� lätt att ha att göra med.

Precis lagom intresserad (eller ointresserad) av andra hundar. Har vid flera tillfällen delat rum/stuga med helt främmande hundar utan minsta problem. Samma sak med människor. Öppen och tillgänglig. Tar kontakt men om den inte besvaras är hon inte påflugen. Kollar lite och om de inte är intresserade lägger hon sig och ignorerar dem om  jag t ex träffar någon ute och stannar och pratar .  

Liten och lätt (elegant) och snabb som en vessla. Smidig som en gasell i skogen eller när hon flyger över ett hinder. Följsam och lite ’mammig�. Lämnar inte mig och har full koll när vi är ute men är samtidigt självständig i t.ex. sökarbetet. Klistrar aldrig. Jagar inte � även om hon har mycket jaktlust. Har mycket kamp, vilket märks i uthålligheten, i lek och vid vissa moment men tar aldrig upp kampen i vardagssituationer. Bra föremålsintresse och gripande. Bra näsa. I kombination med ovanstående blir uppletandet till en barnalek. Kombinerad med motorn (uthålligheten)  gör det henne till en naturbegåvning i spåret. Pinnsäker! Detta plus  smidig- och snabbheten,  figurantintresset och självständigheten utgör en perfekt utgångspunkt för en bra sökhund. Hon kan ibland inledningsvis tycka, att vissa saker är lite läskiga men hennes figurantintresse och motor drar henne genom svårigheterna. Hon ger sig inte! Svårigheten i söket är faktiskt, att hon ’kan själv� och det kan hon ju! Dvs. hon hittar figuranterna - även om hon inte alltid gör det perfekt lydnadsmässigt. Men jag jobbar p� det � för det är förstås mina tillkortakommanden som förare som lyser igenom här. Felet är egentligen ett ’bra fel�.

Lättbelönad! Egentligen är det belöning nog att f� jobba och f� uppmärksamhet . Men en godbit (som kan vara en bit torrfoder) kan göra underverk och både jakt- och kamplek tänder henne som en fackla! Hon är bara otroligt tacksam att jobba med. Man blir p� ett strålande humör bara man tänker p� träning. Grundregeln att inte träna om man inte är p� humör finns inte med Karru. Om man är p� dåligt humör är bästa boten att g� ut och träna!

Och s� är hon fullständigt skottfast, vilket jag finner särskilt anmärkningsvärt, eftersom hon levt större delen av sitt liv med en skotträdd hund!